Editie

Adres:

Maastricht University – Minderbroedersberg

Minderbroedersberg 4-6

6211 LK Maastricht

 

Parkeren

U kunt gratis parkeren op locatie tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Let op! Hierna zal de slagboom niet meer opengaan en kunt u pas maandag weer uitrijden.

 

Openbaar vervoer

Maastricht is uitstekend bereikbaar met de trein. Treinen uit Nederland, België en Duitsland komen bij het station in Maastricht aan. Vanaf het station moet u wel nog een stukje lopen, u wandelt in ca. 30-40 minuten naar de Minderbroedersberg. Dit is echter een mooie wandeling, de moeite waard als u tijd over heeft. In andere gevallen kunt u natuurlijk ook de bus of een taxi nemen.

 

Vanaf station Maastricht rijden de stadsbussen nr. 3, 4 en 7 naar de Halte Papenstraat. Direct tegenover het hoofdgebouw van de Universiteit bevindt zich de bushalte. De aula bevindt zich op ca 300 meter loopafstand.

Stadsbus Maastricht: www.arriva.nl

Op www.ns.nl of www.9292ov.nl kunt u uw reis plannen. Hier vindt u ook de actuele gegevens voor de treintaxi.

 

Tip

In verband met de drukte in de binnenstad van Maastricht raden wij u aan om tijdig aanwezig te zijn.

Het programma voor de Rosalind Franklin Contest op 18 maart 2022 volgt. 

Vanaf februari zullen de inschrijvingen voor het publiek geopend worden! 

 

Een link voor de inschrijvingen op de MSV Pulse Clubit zal nog volgen

 

Wie kan zich inschrijven?

Alle geïnteresseerden zijn meer dan welkom! Om het voor iedereen spannend te houden en kans te maken op mooie prijzen, verdelen we het publiek in verschillende categorieën. Deze categorieën zijn:

– Bachelor jaar 1

– Bachelor jaar 2

– Bachelor jaar 3

– Masterstudenten/AKO/afgestudeerden (ANIOS, AIOS, specialisten)

– Leken/overige

Je zult dus bijvoorbeeld als jaar 1 Geneeskundestudent het opnemen tegen de andere 1e-jaars in het publiek, als leek neem je het op tegen andere leken etc. voor de geselecteerde prijzen binnen de categorie. 

 

Wat kan ik van de dag verwachten?

Het gespecificeerde dagprogramma zal een tijd voor de Contest beschikbaar worden. Globaal zal de ontvangst zijn vanaf 10.30 uur, met een kopje koffie/thee en een lekker stuk Limburgse vlaai. Ook krijgt u een goodiebag en worden de stemkastjes uitgedeeld. De Contest zelf zal rond 11.00 uur geopend worden en zal duren tot ongeveer 18.00 uur. Tussendoor zal ook in de pauze een lunch verzorgd worden. Na afloop van de Contest zal de prijsuitreiking plaatsvinden met aansluitend een gezellige borrel.

In de avond is ook iedereen welkom voor de afterparty. 

 

Wat kost het?

De kosten voor de dag bedragen slechts €7,50. Bij inschrijving zal meteen gevraagd worden dit bedrag over te maken.

 

Wie kunnen zich aanmelden?

De Contest richt zich op Geneeskunde studenten in de eindfase van hun bacheloropleiding. De vragen zullen dan ook gemaakt worden op derdejaars niveau. Eerste- en tweedejaars studenten mogen uiteraard ook gewoon deelnemen.

 

Hoe ziet een team eruit?

Iedere faculteit vaardigt een team af bestaande uit 5 studenten en 1 coach. De coach is een medisch specialist/arts assistent en zal, naast eventueel het klaarstomen van de deelnemers voor de Contest, zitting nemen in de jury. Bij twijfel of discussie besluit de jury gezamenlijk wat er met de vraag en de punten gebeurt. Samen met de studievereniging zal naar een enthousiaste en geschikte coach gezocht worden.

 

Wat kost het en wat krijg je voor dit bedrag?

Per persoon vragen wij een bijdrage van €40,-. Bij de inschrijving van het definitieve team zal zodoende een betaling gevraagd worden van €100,- per team. Voor dit bedrag wordt de gehele dag, inclusief één overnachting, voor je verzorgd! Denk hierbij aan Limburgse vlaai in de pauze, lunch, drankjes bij de borrel tijdens de prijsuitreiking, diner en een ‘afterparty’.

 

Waar kun je je aanmelden voor de voorronde?

Geïnteresseerden kunnen zich als team aanmelden bij de eigen studievereniging. De e-mailadressen hiervoor vind je hieronder. Afhankelijk van het aantal teams dat zich aanmeldt en de keuze van de studievereniging, kan er een voorronde plaatsvinden om te bepalen welk team de sterkste is en afgevaardigd zal worden naar de Contest.

 

Wat is de deadline voor de inschrijving?

– Indien nodig zullen de voorrondes in januari plaatsvinden.

– De definitieve teams, met coaches, dienen vóór 20 februari ingeschreven te zijn.

 

Overige vragen

Bij onduidelijkheden, vragen en/of opmerkingen kun je mailen naar rfcontest@maastrichtuniversity.nl

 

Aanmelden via:

UvA Amsterdam: secretaris@mfas.net

VU Amsterdam: secretarisexternus@mfvu.nl

Groningen: bestuur@panacea.nl

Leiden: secretaris@mfls.nl

Maastricht: msvpulse_intern@maastrichtuniversity.nl

Nijmegen: MFVN@radboudumc.nl

Rotterdam: vice-praeses@mfvr.nl     

Utrecht: pr@msfusams.nl

 

Let op! Onderstaand formulier is voor het inschrijven van het definitieve team. Hierbij zal ook meteen betaling van het inschrijfgeld gevraagd worden. Informatie over aanmelden voor de voorronde vind je onder het kopje ‘Aanmelding teams’.

Schrijf hier het team in voor de Rosalind Franklin Contest 2023: volgt